projecten

Wereldwijd stijgt het aantal kinderen met obesitas. Ook in Meierijstad zijn er wijken waar er veel kinderen kampen met overgewicht. Om die reden gaat de gemeente Meierijstad de komende jaren de strijd aan met overgewicht. Samen werken we aan een gezonder Meierijstad!

In Meierijstad werken alle lokale partijen uit onderwijs, zorg, bedrijfsleven, sport en welzijn samen aan de gezamenlijke doelstellingen. Die lokale samenwerking leidt tot betere sport-, beweeg- en speelfaciliteiten. Dit leidt uiteindelijk tot meer aandacht voor voeding en beweging. Want gezond eten en drinken, dagelijks bewegen en sporten moeten de gewoonste zaken van de wereld worden.

actuele projecten

Smakelijke moestuinen


Op het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal wordt in moestuinbakken groenten gekweekt, geoogst en worden activiteiten gedaan rondom het thema verse groente.

lees meer ›

DRINKWATER!


Water drinken is lekker en gezond! Stimuleer het drinken van water o.a. op school, op het werk, in de wijk, tijdens het sporten of in de kantine en stap over op Drinkwater!

lees meer ›

Sjors Sportief


Wil jij gratis een leuke sport uitproberen? Schrijf je dan in voor Sjors Sportief!!

lees meer ›

Gezonde sportkantine


In de sportkantine is er steeds meer vraag naar een gezondere keuze. Hoe zorg je voor een gezonder aanbod zonder verlies van je broodje bal? De Gezonde Sportkantine helpt jouw vereniging om het aanbod in de kantine gezonder te maken.

lees meer ›

Sportieve School


Door deze methode komen 9 verschillende balsporten aan bod. Iedere sport speelt 4 weken de hoofdrol.

lees meer ›

Vette Suiker Speurtocht


Vanuit betrokkenheid bij de wereld en de mensen om ons heen heeft Jumbo een aantal vaste goede doelen geselecteerd. Jumbo Supermarkten steunt JOGG-Meierijstad.

lees meer ›

Guppiesport


Guppiesport® is een vernieuwend en modern beweegconcept voor peuters en kleuters. Klimmen, klauteren, spelen, gooien, vangen en springen … alle facetten van bewegen komen aan bod.

lees meer ›

Gratis Bewegen, gewoon doen!


“Gratis Bewegen” kan in Nederland altijd en overal. Klimmen in de speeltuin, voetballen op het pleintje of naar school fietsen. Het is belangrijk voor je gezondheid dat je 60 minuten per dag beweegt.

lees meer ›

eerdere projecten

Share